Utorak 13.03.2012.
16:48
Beta

Privedeni osumnjičeni za grafite i paljenje zastave

Foto: Ilustracija

Kako se navodi, Stefan P. se tereti da je prekršio Zakon o javnom redu i miru, a za isto delo osumnjičen je i zbog paljenja pokrajinske zastave 2. septembra 2011. godine na Trgu slobode u Novom Sadu.

Policija je identifikovala i osobu koja se sumnjiči da je pisala grafite na stambenoj zgradi ispred koje je zapaljena zastava. Reč je o Srđanu B. (32) iz Novog Sada koji je, po kvalifikaciji tužilaštva, izvršio krivično delo uništenje i oštećenje tuđe stvari.

Aktivisti desničarske organizacije SNP 10. marta spalili su zastavu Vojvodine i ispisali grafite podrške Ratku Mladiću na zidu jedne zgrade na Bulevaru oslobođenja 23, u blizini Policijske uprave Novi Sad.

Te grafite prekrečili su juče aktivisti Lige socijaldemokrata Vojvodine, Srpskog pokreta obnove i Novosadskog bloka. Na toj fasadi i ranije je bio veliki mural sa Mladićevim likom a i njega su u novembru čelnici LSV i SPO prekrečili.

Navedeno je da su zastavu Vojvodine zapalili u čast rođendana Ratka Mladića. Oni su zid išarali šablonima sa Mladićevim likom i grafitom "Čanak nema dovoljno boje da sakrije junaštvo tvoje. Srećan rođendan đenerale".

2024 © - Vesti online