Utorak 13.03.2012.
21:26
Srna

Timošenkova traži da se leči u Nemačkoj

Julija Timošenko maše sa zatvorskog prozora
 

"Timošenkova, koju su u februaru pregledala dva lekara sa univerzitetske klinike Šarite i tri kanadska doktora insistira da se leči u ovoj ustanovi, navodi se u saopštenju uprave bez navođenja preciznijih podataka.

U saopštenju se dodaje da Julija Timošenko kategorično odbija program zatvorskog lečenje koji su predložili ukrajinski i nemački specijalisti.

Informativna služba Timošenkove nije za sada komentarisala ove informacije. Nešto radnije tokom dana advokat Timošenkove Sergej Vlasenko potvrdio je da su je nemački lekari pregledali i preporučili da se leči u specijalističkoj klinici izvan zatvora. Preporučeno lečenje nije moguće osim u specijalističkoj klinici.

"Lečenje bi trebalo da počne odmah jer bi u suprotnom bolest mogla da se pogorša", izjavio je Vlasenko novinarima čitajući ove preporuke. Ni advokat ni vlasti nikada nisu saopštili o kojoj bolesti je reč.

Julija Timošenko (51), vođa glavne opozicione partije, u zatvoru je od avgusta a oktobra 2011. osuđena je na sedam godina zatvora zbog prekoračenja ovlašćenja.

2024 © - Vesti online