Utorak 13.03.2012.
08:31
Vestionline, B92

Ana Ivanović u 1/8 finala Indijan Velsa

Jedina preostala srpska teniserka će u osmini finala igrati protiv Dankinje Karoline Voznjacki, koja je bila bolja od Šveđanke Sofije Arvidson sa 3:6, 7:5 i 6:2.

Ana je meč otvorila sigurnim servisom za 1:0, ali je propustila dve brejk šanse. Ivanovićeva je loše koristila drugi servis, što je njena rivalka iskoristila i pretvorivši jednu od svoje dve brejk prilike u poen povela sa 3:1.

Kazahstanka rođena u Rusiji potom stiže do još jedne brejk šanse, ali naša teniserka ne podleže pod pritiskom i smanjuje na 3:2. Ono što nije iskoristila Kazahstanka jesta Ana koja je napala servis rivalke, iznudila njenu duplu servis grešku i petu brejk šansu konačno pretvorila u poena.

Ivanovićeva je obmah kapitalizovala ovaj brejk sjajnim servisom za 4:3. Pomenuti brejk kao da je dao krila srpskoj teniserki, a potpuno rasturio igru Pervak, pa je Ana već u sledećem gemu napravila novi za 5:3.

Međutim, Ivanovićeva je posustala u klučnom momentu, dozvolila je rivalki da joj oduzme servis za set, što je Pervak odmah sigurnim servisom pretvorila u 5:5.

Pošto su obe teniserke osvojile još po gem, igran je taj-brejk za prvi set. A on je bio preslikan kao borba tokom seta. Kazahstanka je povela 3:0, ali Ivanovićeva se brzo vratila u igru, imala set loptu na 8:7, ali je ipak Pervak slavila na razliku 10:8.

Srpska teniserka je već na startu drugog seta imala brejk šansu, ali se Kazahstanka odbranila (1:1). Ipak, u petom gemu Ivanovićeva pravi brejk koji ekspresno pretvara u 4:2.

Ovaj brejk konačno je pokrenuo Anu koja je odmah napravila još jedan i sa četiri uzastopna gema poevla 5:2, te izjednačila u setovima sa 6:3. Ali, Ana ponovo uzvraća, pravi brejk i preokreće na 2:1.

Kao i u prethodnom setu, brejk je Ivanovićevu potpuno pokrenuo pa je ubrzo napravila još jedan za 4:1. Ana je sačuvala svoj servis, te trećim brejom dobila set 6:2, za ukupnih 2-1 u meču. 

2024 © - Vesti online