Ponedeljak 12.03.2012.
22:57
Blic

Mišković od "Maksija" odrešio 24 miliona evra

Mišković platio porez državi od prodaje Maksija
 

- Činjenica je da smo danas izmirili poreske obaveze po osnovu prodaje Delta Maksija od 2,63 milijarde dinara - izjavila je za "Blic" generalna direktorka i direktorka koroporativnih komunikacija "Delta holdinga" Jelena Krstović.

Ona je podsetila da se "Delta Maksi" nalazio u vlasništvu kompanije "Hemslejd" sa Kipra koja nije poreski obveznik Republike Srbije.

- Formirali smo pravno lice "Delta kapital" sa sedištem u Beogradu i na taj način stvorili pravni okvir koji omogućava da se porez na kapitalnu dobit plati u Srbiji - objašnjava generalna direktorka "Delta Holdinga".

Porez od prodaje "Maksija" Vlada Srbije je već planirala prilikom izrade budžeta za 2012. u decembru prošle godine.

- Reč je o redovnom poreskom prihodu i tih oko 24 miliona evra neće biti iskorišćeno ni u kakvu posebnu svrhu mimo redovnih budžetskih odliva. To nije visoka suma imajući u vidu da je to dvadeseti deo sume koji država namerava ove godine da prihoduje na ime poreza. Tačnije, to je manje od planiranog mesečnog priliva na ime poreza na dobit preduzeća koji u proseku iznosi 29 miliona evra - objašnjava izvor "Blica" iz Vlade.

Ugovor o prodaji potpisan je 3. marta 2011, a belgijska kompanija je za "Delta Maksi", uključujući i dug od 300 miliona evra, platila 932,5 miliona evra.

2024 © - Vesti online