Ponedeljak 12.03.2012.
20:09
Blic

Poudavali sve devojčice iz "sela prostitutki"

Neprofitna humanitarna organizacija "Vičarta Samudaj Samartan Manč" priredila je masovnu ceremoniju venčanja za osam punoletnih devojaka, kao i veridbe za 12 devojčica, sa tamošnjim mladićima. Tri venčanja su morala da budu otkazana, jer se mladoženje nisu pojavile.

U pitanju je nastojanje da se devojke spasu iz začaranog kruga seksualne eksploatacije i "nasledne profesije" jer, prema indijskim zakonima i običajima, niko ne može da prisili na prostituciju udatu ili verenu ženu.

Ova humanitarna organizacija je ovim događajem krunisala svoje petogodišnje napore da stekne poverenje lokalne zajednice. Aktivisti ističu da je u pitanju istorijski događaj "koji će doneti velike društvene promene u život žena u Vadiji”.

Masovno venčanje pobudilo je veliko interesovanje i među meštanima. Svečanosti na kojoj su devojke u šarenim sarijima i mladići sa zlatnim turbanima na glavi vezali svoju sudbinu prisustvovalo je čak 3.000 ljudi, a za veselu atmosferu pobrinuli su se tradicionalni orkestri bubnjara.
 

2024 © - Vesti online