Nedelja 11.03.2012.
18:29
Beta

SRS: Sramna nebriga prema Šešelju izaziva sumnju

Lider SRS-a: Vojislav Šešelj
 

Član pravnog tima za odbranu lidera radikala Dejan Mirović je podsetio na konferenciji za novinare da je Šešelju u petak obavljena dvočasovna intervencija na srcu, što je dovelo do odlaganja završne reči sa ponedeljka na sredu.

"Užasna, skandalozna i sramna nebriga Haškog tribunala prema zdravstvenom stanju Vojislava Seselja kod nas budi sumnju da iza nje možda stoje i motivi u vezi sa završnom reči", rekao je on.

Mirović je naveo da je zapanjen što nadležni državni organi - predsednik i premijer Srbije ne izražavaju brigu zbog zdravlja svog državaljanina Vojislava Šešelja koji je devet godina u Hagu bez presude.

"Da li je moguće da on nema pravo na život i lečenje ako već nema pravo na suđenje", rekao je Mirović i najavio da će se SRS za pomoć obratiti prijateljima u Rusiji koji pokazuju mnogo više pažnje prema zdravlju njihovog lidera.

Komentarišući izjavu ministra zdravlja Zorana Stankovića da je moguće da se lider SRS leči u Srbiji, Mirović je naveo da ne zna da li je ministar tom prilikom "dao svoj lični stav ili stav Vlade".

Mirović je ponovio da SRS ne može da utiče na Šešelja da prihvati medicinsku pomoć koju je ministar Stanković nudio.

Funkcioner SRS je izrazio protest jer im tribunal, iako je u obavezi, ne daje nikakve inforamcije o zdravlju Šešelja.

Šešelj je u petak ponovo operisan jer defibrilator, koji mu je ugrađen početkom janaura, nije bio ispravan.

Haški tribunal podigao je u januaru 2003. godine optužnicu protiv Šeselja za ratne zločine u Hrvatskoj, BiH i Vojvodini, nakon čega je on dobrovoljno otišao u Hag u februaru.

Iznošenje završne reči u glavnom postupku zakazano je za 14. i 15. mart.

2024 © - Vesti online