Nedelja 11.03.2012.
17:44
Srna

Euleks opet provocira Srbe

Foto: Arhiva
 

"Sve što rade čine ciljano u interesu provokacije i destabilizacije situacije. Svima mora biti jasno da nećemo dozvoliti instaliranje kosovske carine i policije na prelazima Jarinje i Brnjak. Na referendumu smo rekli da ne prihvatamo kosovske institucije i ta odluka naroda se mora poštovati", kaže Ivanović.

Pripadnici Kfora obustavili su bilo kakvo kretanje vozila preko kontrolnog punkta Jagnjenica, na putu Kosovska Mitrovica - Zubin Potok i Kosovska Mitrovica - Jagnjenica - Zvečan, nakon što su Srbi jutros vratili četiri vozila Euleksa na kontrolnom punktu - barikadi u Zupču, opština Zubin Potok.

"Meštani Župča su blokirali četiri vozila Euleksa kojima je pokušano da u pravcu Brnjaka bude prebačena oprema, gorivo i namirnice", rekli su u Kancelariji Euleksa u Prištini.

Prema istom izvoru, konvoj vozila se vratio nazad, a pripadnici KFOR-a su u skladu sa mandatom blokirali saobraćaj tražeći da se konvoju Euleksa omogući nesmetano kretanje do Brnjaka.

U Kriznom štabu u opštini Zubin Potok Srni je rečeno da je postavljanje barikade odgovor na nepoštivanje sporazuma potignutog juče, prema kome je Euleksu data dozvola da do prelaza Jarinje i Brnjak može prebacivati namirnice i gorivo sa po najviše dva ili tri džipa.

2024 © - Vesti online