Subota 10.03.2012.
14:50
Srna

Srpski poštari pušteni iz šiptarskog pritvora

Foto - arhiva: Radnici "Pošte Srbije"

Radnicima "Pošte Srbije" Draganu Marinkoviću i Ratomiru Trajkoviću iz sela Ugljare kod Kosova Polja, izrečena je mera javljanja najbližoj policijskoj stanici, jednom nedeljno, do okončanja postupka.


Marinkovića i Trajkovića su u četvrtak, 8. marta, uhapsili pripadnici kosovske policije na prelazu Bela Zemlja dok su prevozili poštu iz centralne Srbije na Kosovo.


Portparol kosovske policije Ismet Hašani tada je izjavio da su uhapšeni osumnjičeni za nedozvoljenu trgovinu, jer je kod njih pronađeno 1.225 računa za naplatu PTT usluga.


Nojkić je u petak izjavio da se Marinković i Trajković terete bez ikakvih materijalnih dokaza, da ni tužilac nije iznio nikakve dokaze, a da su dvojica poštara kod sebe, u trenutku hapšenja, imali samo račune koje je trebalo da podele na Kosovu korisnicima usluga Telekoma, TV totala, i poslovnih banaka u Srbiji.


Ministarstvo za Kosovo i Metohiju zatražilo je da Euleks preuzme slučaj. U saopštenju izdatom u petak se navodi da postoji opravdana sumnja da je ovo hapšenje, koje je izvela Jedinica kosovske policije za privredni kriminal, još jedan pokazatelj da Priština želi da izvrši novi pritisak na Srbe, te da takva politika direktno utiče na pogoršavanje ionako složene situacije.

2024 © - Vesti online