Subota 10.03.2012.
10:47
novosti.rs

APOEL ima manji budžet od Zvezde i Partizana

"Kada sam preuzeo klub pre nekoliko godina, išli smo korak po korak. Postavili smo realne ciljeve i pružali podršku svima i kada nije sve išlo kako smo zacrtali. Trener Jovanović je žestok radnik i potpuno je zaslužio ovakav rezultat. Entuzijazam koji nas je uhvatio posle prvog plasmana u LŠ doveo nas je danas dovde. Ne možemo još da kažemo da smo postali veliki u evropskim okvirima, ali ponosni smo na plasman među osam najboljih", kaže predsednik APOEL Erotokritu.

Ali, to im nije smetalo da igrom ove sezone preskoče najpre u grupi Porto, Zenit i Šahtjor, a potom i Lion.

"Mi na Kipru nemamo veliku bazu igrača, a najbolji su uvek na meti atinskih Panatinaikosa i Olimpijakosa. Igrače kao što su golman Kijotis ili Manduka je pronašao trener Jovanović. On je verovao u njih od prvog dana, zato smo ih doveli. Imamo porodičnu atmosferu, brinemo o svima i o svemu. To je tajna uspeha".

APOEL ima neveliki budžet, sa osam miliona evra je došao među osam najboljih u Evropi, a to je manje novca od onih kojim barataju, recimo, Partizan i Zvezda.

"Ne spadamo u red bogatih klubova Evrope, ali imamo najveći budžet na Kipru. Sa novcem oprezno baratamo, trošimo koliko imamo, bez obzira na to da li ćemo stići do Lige šampiona i tamo dodatno zaraditi. Najvažnija nam je stvar da igrači uvek dobiju plate na vreme i da im isplatimo sve ono što im piše u ugovoru", kaže predsednik APOEL Erotokritu. 

2024 © - Vesti online