Petak 09.03.2012.
21:55 >> 21:56h
B92

Jelena ispala sa turnira u Indijan Velsu

Jelena izgubila od 99. na svetu
 

Iako je bila postavljena za 12. nositeljku, bolja od nje bila je 99. igračica sveta Džejmi Hempton sa 6:4, 6:3 za 90 minuta igre.

Amerikanka, koja je dobila ‘specijalnu pozivnicu’ za nastup u Kaliforniji, u trećoj rundi sastaće se sa boljom iz okršaja Jarmile Gajdošove i Janine Vikmajer.

Odmah na startu meča mlada Amerikanka napravila je brejk iskoristivši petu priliku, ali ga nije dugo zadržala iako je imala gem loptu pri vođstvu od 3:1. Jelena je uspela da vrati brejk, ali je imala mnogo problema na svoj servis.

U tom stilu se nastavilo, pa je Amerikanka ponovo napravila brejk i došla je u situaciju da servira za set (5:3) Međutim, Jelena je spasla dve uzastopne set lopte i smanjila na 5:4.

Ipak, već u sledećem gemu 22-godišnja Amerikanka napravila je novi brejk i osvojila prvi set za 45 minuta igre.

U drugom setu Jelena je prva došla do šansi za brejk, ali nije iskoristila dve prilike. Hempton svoju priliku nije propustila i došla je do prednosti od 3:1.

Zatim je srpska teniserka imala brejk šansu, ali opet nije uspela da napravi brejk. Amerikanka rođena u Frankfurtu potom je povela sa 5:1, JJ je uspela da osvoji dva gema u nizu, ali je Hempton potom realizovala drugu meč loptu i došla do pobede.

Prošle godine Jankovićeva je ispala u osmini finala od Ane Ivanović.

2024 © - Vesti online