Petak 09.03.2012.
19:26

Anđu gledalo 660 ljudi

Anđelina Džoli na premijeri filma u Sarajevu
 

Beograđani su ovaj film imali priliku da vide u dva bioskopa, „Sinepleksu" i u "Takvudu". "U zemlji krvi i meda" u "Sinepleksu" se prikazivao sedam dana i za to vreme ovaj film je pogledalo 310 ljudi. Kontroverzni film se nedelju dana duže prikazivao u bioskopu "Takvud", gde je karte za projekcije kupilo ukupno 350 ljudi. Kako je u oba bioskopa film imao jednu projekciju dnevno, izuzimajući premijerni dan kada je prikazan dva puta, Anđelinino delo u proseku su gledala 30 gledalaca.

 

To je, ipak, šest puta više gledalaca nego što ih je bilo 23. februara, dva meseca posle svetske premijere, kada se na prvoj projekciji u Beogradu i Srbiji pojavilo ukupno 12 ljudi - petoro gledalaca i sedmoro novinara. Zaradio je oko 2.100 evra. Pouzdane podatke o posetama ostalim filmovima u ovoj godini nismo dobili, ali je priča o ljubavi Srbina i Bošnjakinje sasvim izvesno jedan od najozbiljnijih kandidata za najnegledaniji film u 2012. godini.

Mart, kada počinje distribucija u američkim bioskopima, pokazaće da li će se producentima vratiti bar deo od deset miliona dolara uloženih u film. Za mesec dana prikazivanja u jednom američkom bioskopu, film je zaradio oko 290.000 dolara, a trenutno se prikazuje u četiri bioskopa u SAD. Film je nominovan za Zlatni globus, dobio je nagradu "Stenli Kramer" koju Udruženje američkih producenata dodeljuje filmovima koji se bave društvenim pitanjima i to bi bilo sve što se tiče uspeha i nagrada.

Prema sajtu Rottentomatoes.com, prosečna ocena kritičara za ovaj film je 5,9 (najviša ocena 10), dok su posetioci sajta dali ocenu 2,5 (najviša 5). Film je doživeo debakl na Imdb.com - više od 14.000 posetilaca ovog sajta Anđelininom filmu dalo je jedinicu.

2024 © - Vesti online