Petak 09.03.2012.
19:18
Beta

Vonova četvrti put osvojila Svetski kup

Veliki 'Kristalni globus' ponovo je njen - Lindzi Von

Vonova je time izbila na drugo mesto liste najuspešnijih pobednica Svetskog kupa, iza legendarne Austrijanke Anemari Mozer-Prol.

Vonova je vodila posle prve trke u Švedskom mestu Are i završila je sa ukupnim vremenom od dva minuta i 28,0 sekundi. Italijanka Federika Brinjone bila je druga, sa 0,48 sekundi zaostatka. Olimpijska pobednica Viktora Rebensburg iz Nemačke, sa 1,05 sekundi zaostatka za Lindzi Von.

"Ne znam šta da kažem. Samo sam htela da imam dve agresivne trke danas. Osećala sam se kao da nemam šta da izgubim, a i zabavljala sam se", rekla je vidno uzbuđena Von.


Vonova je pobeđivala tri puta uzastopno, od 2008. do 2010. godine. Prošle sezone je bila druga, sa samo tri boda manje od Marije Hefl-Riš.

Vonova je sa četiri pobede prestigla grupu skijašica koja je tri puta osvajala Svetski kup: Janicu Kostelić iz Hrvatske, Freni Šnajder iz Švajcarske i Petru Kronberger iz Austrije. Samo je velika Mozer-Prol, koja je dominirala skijanjem tokom 70-tih godina prošlog veka, iznad nje sa šest ukupnih pobeda u Svetskom kupu.

2024 © - Vesti online