Petak 09.03.2012.
10:12 >> 13:40h
Beta

Šešelj u kritičnom stanju, sutra operacija

SRS: Šešelj u bolnici u kritičnom stanju

"U toku noći defibrilator koji je ugrađen Šešelju izazvao je šest elektrošokova kako bi sprečio iznenadnu smrt od ubrzanog srčanog ritma", navodi se u saopštenju radikala.

Lider Srpske radikalne stranke trebalo je da se danas ponovo pojavi u sudnici Haškog tribunala, na statusnoj konferenciji u predmetu za nepoštovanje suda, ali je ona otkazana do daljeg.

SRS je ocenio da Haški tribunal "nastavlja da ugrožava Šešeljev život sa ciljem da izazove smrtni ishod, jer namerno odlugovlači sa rešavanjem problema jedne neispravne elektrode na defibrilatoru".

Kako se navodi, "neophodno je da se obavi još jedna operacija kako bi se neispravna elektroda zamenila, ali ova intervencija još nije ni najavljena".

"Haški tribunal je spreman na sve kako bi sprečio Šešeljevo izvođenje završne reči koje je najavljeno za početak naredne nedelje, jer je Tužilaštvo potpuno poraženo i nije dokazalo nijednu tačku optužnice", ističe se u saopštenju SRS.

Lekari u bolnici izvan Haškog tribunala, u koju je Vojislav Šešelj prebačen jutros zbog pogoršanog zdravstvenog stanja, ustanovili su da je defibrilator koji je Šešelju ugrađen početkom januara potpuno neispravan, a ne samo jedna elektroda kako su mu saopštili ranije.

Neispravnost je razlog zbog koga je u toku noći aparat proizveo šest elektroškova. Lekari su najavili da će najverovatnije sutra biti obavljena nova operacija. Ovo je saopštio Vojislav Šešelj kome je bilo dopušteno da se nakon pregleda javi porodici.

2024 © - Vesti online