Četvrtak 08.03.2012.
10:27
Vestionline, Novosti

Moreira u subotu debituje za Vojvodinu

Zimsko pojačanje Novosađana, Moreira nije nastupio na startu, prošle nedelje u Kragujevcu, jer zbog oporavka od povrede nije bio potpuno spreman. Sada je, međutim, situacija sasvim drugačija, pa se očekuje prvenstveni debi sjajnog plejmejkera u dresu Vojvodine.

"Kako stvari trenutno stoje, Moreira ravnopravno konkuriše za sastav. On trenira punom parom i očekujemo da sve bude u najboljem redu. To znači i da Metalac nećemo dočekati u sastavu u kojem smo startovali u Kragujevcu, jer imamo zgusnut raspored, sreda-subota, i potrebno je da održimo ritam, zbog čega moramo da rasporedimo snage", ističe Dejan Vukićević, strateg Vojvodine.

Vukićević će verovatno na teren od početka izvesti "triling asova": Apiju, Moreiru i Oumarua, a šansu će pružiti 17-godišnjem Marku Poletanoviću.

"Biće malo korekcija u sastavu, a Poletanović je u konkurenciji za tim kao i svi ostali. Tokom priprema se pokazao u nekoliko kontrolnih mečeva, nije kuburio sa povredama i nije propustio nijedan trening, tako da će on dobijati odgovarajuću minutažu i u mečevima za bodove", zaključio je Vukićević.

2024 © - Vesti online