Sreda 07.03.2012.
22:54
Vestionline

LŠ: Pet golova Mesija, APOEL prošao na penale

 

Mesi napravio ludnicu na 'Nou Kampu'

Mesi je bio nemilosrdan protiv nemačkog kluba, a mrežu gostiju pogodio je po dva puta u prvom i tri u drugom poluvremenu. Tako je stigao do do 12 golova u Ligi šampiona na samo sedam odigranih mečeva. On je ujedno i prvi igrač u istoriji tog takmičenja koji je postigao pet golova na jednom meču.

Mesi je tako u trci za najboljeg strelca LŠ u jednoj sezoni sustigao Holanđanina Ruda Van Nistelroja, koji je u sezoni 2002/2003 u dresu Mančester Junajteda postigao 12 golova.

Čudesni Mesi je po ko zna koji put opet opčinio planetu, pošto je sa lakoćom radio šta je hteo sa nemoćnim Nemcima. Kanonadu je otpočeo begom odbrani rivala i lepim lob udarcem levom nogom sa ivice šesanesterca. Nastavio je tako što je promešao odbranu Nemaca i opet levicom pogodio donji suprotan ugao Lenoovog gola. To je bilo sve do poluvremena.

Slično kao i kod prvog gola, u 50. minutu je izbegao ofsajd zamku, izašao pred golmana i opet ga lobovao! Ovoga puta desnom nogom. Prošlo su osam minuta i opet Mesi baca u očaj golmana Lenoa. Odigrao je dva dupla pasa i iz mrtvog ugla posle odbitka dao četvrti gol. Nije se ni tu zaustavio već sačekao do 85. minuta, kada je preciznim udarcem sa ivice šesnaesteca još jednom pogodio mrežu.

Nezaboravno veče na "Nou Kampu" imao je i mladi Kristijan Teljo koji je ušao u igru u 53. minutu umesto kapitena Ćavija. Samo dva minuta kasnije u prvom kontaktu sa loptom na svom debiju u elitnom takmičenju, pogodio je mrežu Bajera.

Teljo je fantastičan debi uveličao i drugim golom sedam minuta kasnije da bi do kraja meča imao još jednu sjajnu priliku za het-trik. Poslednji gol, utešni za Bajer, dao je u finišu utakmice Karim Belarabi.

Mečevi četvrtfinala su na programu poslednje nedelje marta i prve nedelje aprila, a parovi će biti poznati posle žreba 16. marta.

APOEL priredio senzaciju

Drama na Kipru

Srpski stručnjak Ivan Jovanović ušao je u istoriju kiparskog fudbala pošto je večeras APOEL uveo u četvrtinu finala Lige šampiona. Kiparski šampion je posle minimalnog poraza od Liona na "Žerlanu", večeras u Nikoziji identičnim rezultatom pobedio francuski tim.

Ni u produžecima nije bilo golova tako da je o četvrtfinalu odlučivala "penal lutrija". Ekipa koju vodi srpski trener pobedila je boljim izvođenjem jedanaesteraca rezultatom 4:3, a apsolutni junak epskog uspeha bio je golman Kjotis, koji je odbranio dva penala, šuteve Lakazetea i Bastosa.

Čudo sa Kipra došlo je do vođstva već u osmom minutu - Haralambidis je odlično prošao po desnoj strani i na drugoj stativi pronašao Manduku, a Brazilac je klizećim startom ubacio loptu u mrežu.

Iako je u nastavku na obe strane viđen veliki broj prilika, do kraja regularnog dela nije viđen nijedan pogodak. U produžecima su bliži pobedi bili gosti, ali ekipa sa "Žerlana" nije uspela da postigne pogodak koji bi im obezbedio plasman među osam najboljih.

Treba reći i da je APOEL poslednjih pet minuta drugog produžetka odigrao sa igračem manje, pošto je Manduka zaradio drugi žuti karton.

2024 © - Vesti online