Sreda 07.03.2012.
23:14
Večernje novosti

Petra Cvijić: Bajić nije bio na pešačkom

Petra Cvijić je istražnom sudiji dala drugačiji iskas nego policajcima
 

Kako pišu beogradske “Večernje novosti“, ona je na saslušanju u Palati pravde rekla da Bajić nije bio na pešačkom prelazu i da ga zbog mraka nije videla, što se razlikuje od zapisnika koji su sastavili saobraćajci na licu mesta, 9. januara. Po tom zapisniku, Cvijićeva je kazala da ga je udarila na prelazu, da je odmah zaustavila vozilo i htela da mu pruži pomoć.


Prema informacijama kojima raspolažu “Večernje novosti“, zapisnik koji su sačinili saobraćajni policajci ne može se koristiti kao dokaz u postupku. Da li je Bajić nastradao dok je prelazio pešački prelaz, ili je bio van njega, utvrdiće se tokom postupka. Takođe, ostalo je nerazjašnjeno pitanje kojom brzinom je Cvijićeva vozila, što će biti zadatak za veštake saobraćajne struke.


Prvi rezultati istrage pokazali su da se nesreća dogodila dok je nastradali pešak bio na "zebri", što bi, ako se to potvrdi, bila otežavajuća okolnost. Utvrđeno je da je Cvijićeva kočila, a veštaci treba da kažu da li je automobil pokušala da zaustavi pre ili posle udarca.

2024 © - Vesti online