Sreda 07.03.2012.
22:21
Večernje novosti

Bombe u Šilerovoj 84

Foto - arhiva: sumnja se da bi pronađeno oružje moglo da bude deo arsenala "zemunskog klana"
 

Kontradiverziona ekipa beogradske policije iz zemlje je iskopala 18 ručnih bojevih bombi M75, šest diverzantskih upaljača, tri eksplozivna punjenja, dva sporogoreća štapina, jedan detonirajući štapin, 200 metaka kalibra 7,62 milimetara (najčešće se koristi za automat "kalašnjikov"), tromblonski nastavak za automatsku pušku M70, četiri kompleta za čišćenje puške, kanticu za ulje...


- Primetno je da je na određenim predmetima počeo proces korodiranja, a trenutno se veštači vreme kada je arsenal zatrpan - navodi izvor "Večernjih novosti" blizak istrazi. - U neposrednoj blizini je bila nekadašnja tvrđava "zemunskog klana", koja je srušena u akciji "Sablja" pa se ispituje da li je reč o njihovom oružju.


Izvor "Večernjih npovosti" navodi da postoji velika mogućnost da je ovo oružje po nalogu nekadašnjih vođa ganga Dušana Spasojevića, Mileta Lukovića i Milorada Ulemeka, zakopano u neposrednoj blizini. Da im je zatrebalo, lako su mogli da dođu do njega.


- Plac se vodi na ime Save Banovića, a u toku je istraga od kada je on vlasnik pomenutog zemljišta - kažu u policiji. - Interesuje nas i prethodni vlasnici. Ispitali smo radnika "Kuće stila" koji je tokom kopanja mašinom došao do prvih bombi. Srećom da je S. J. odmah primetio da je reč o oružju, pa je tako izbegnuto da neka od njih eksplodira i povredi radnike.


Poznato je da su pripadnici klana imali puno oružja, kao i eksploziva, a da su dosta toga "nabavljali" i preko Legije iz Jedinice za specijalne operacije (JSO). Bacali su bombe, podmetali eksplozive, a i najčešće su koritili "kalašnjikov" u obračunima. Ipak, da li je reč o njihovom sakrivenom arsenalu, ili je neko drugi to zakopao u njihovoj neposrednoj blzini (što je malo verovatno) znaće se posle veštačenja.

2024 © - Vesti online