Sreda 07.03.2012.
14:21
Srna

Prvi put sa fusnotom: Srbija i Kosovo na regionalnom skupu

Delegacije Beograda i Prištine ranije su postigle dogovor u Briselu o regionalnom predstavljanju po kojem će na regionalnim forumima pisati Kosovo uz zvezdicu
 

Na skupu povodom iniciranja Platforme zapadnog Balkana za obrazovanje i obuku, pomoćnik ministra za nauku Srbije Zoran Kostić sedeo je pored predstavnice kosovskog Ministarstva obrazovanja Rive Prekorogja.

Državni sekretar u Ministarstvu nauke Srbije Radivoje Mitrović istakao je da Beograd i Priština imaju probleme, ali da ih moraju zajedno rešavati.

"Nedavno je nađeno rešenje za regionalno predstavljanje, interes je da se problemi rešavaju i da ta rešenja budu generatori za celi region", precizirao je Mitrović.

Pomoćnik kosovskog ministra za obrazovanje Nehut Mutafa rekao je na konferenciji za novinare da činjenica što predstavnici Kosova i Srbije učestvuju zajedno na regionalnom skupu, govori da dogovor iz Brisela daje rezultate.

Šef Delegacije Evropske unije u Podgorici Leopold Maurer ocenio je da je dobro za region što Srbija i Kosovo učestvuju zajedno na regionalnim skupovima.

Delegacije Beograda i Prištine ranije su postigle dogovor u Briselu o regionalnom predstavljanju po kojem će na regionalnim forumima pisati Kosovo uz zvezdicu.

U fusnoti se navodi da je zvezdica oznaka bez prejudiciranja stavova o statusu i u skladu je sa Rezolucijom 1244 Saveta bezbednosti UN i mišljenjem Međunarodnog suda pravde o kosovskoj Deklaraciji o nezavisnosti.

2024 © - Vesti online