Sreda 07.03.2012.
13:12
telegraf.rs

Amerikanci uhapsili Darka Šarića?!

Narko-bos Darko Šarić, kojem se pred srpskim sudom sudi za šverc dve tone kokaina, uhapšen je u Južnoafričkoj republici, ali je pod kontrolom američke Agencije za borbu protiv droge DEA
 

- Šarić je trenutno mnogo potrebniji Amerikancima nego srpskoj policiji i tužilaštvu. Kada i kako će ga pustiti, nemoguće je reći. Amerikanci preko njega pokušavaju da namame i uhvate mnogo krupnije “ribe”. Kada se taj “lov” završi, njegovo hapšenje će biti ozvaničeno – tvrdi izvor i dodaje da Šarić nije zanimljiv samo zbog svojih kontakata u narko-biznisu, već i zbog ranijih veza s političkom vrhuškom Srbije i Crne Gore.

Ove sumnje potvrđuje i izvor iz bezbednosnih službi, koji smatra da nije slučajno što vlasti Južnoafričke republike do danas nisu poslale zvaničan odgovor srpskom MUP-u o osobi za koju im je početkom februara javljeno da je Šarić. Čak i da to nije bio on, srpskoj policiji trebalo je da stigne bilo kakav odogovor, kaže sagovornik. Tačka na slučaj za sada je stavljena kada je poručnik južnoafričke policije Lindela Mašigo kratko rekao:

- Mi nismo uhapsili Šarića, i to je sve što zasad mogu da kažem.

Pre toga, njegove kolege telefonom su obavestili funkcionere srpskog MUP-a o lociranju, a zatim i hapšenju narko-bosa.

Kartel Darka Šarića je do pokretanja akcije “Balkanski ratnik” oktobra 2009. bio

Šarić platio slobodu?

predmet interesovanja nekoliko stranih službi. Američka DEA i srpska BIA vodile su kompletnu akciju na razotkrivanju njegovih poslova, a akcija je završena zaplenom dve tone kokaina u Urugvaju. Britanska služba bila je uključena u praćenje kretanja prekookeanskih brodova kojima je švercovan kokain.

Švajcarska služba pratila je Šarića zbog krivičnih dela koje je počinio u toj zemlji, ali i zbog njegovih kontakata i poslova sa Stankom Subotićem Canetom.

Grčko odeljenje za narkotike došlo je u posed izveštaja iz kojeg se vide aktivnosti kartela odbeglog Pljevljaka posle zaplene jednog transporta kokaina januara 2009. godine.

2024 © - Vesti online