Sreda 07.03.2012.
11:36 >> 12:50h
Jutarnji.hr, Vestionline

Fejsbuk jutros "pao" u celoj Evropi

Slika koju smo svi jutros videli...kao i ostali evropski stanovnici i korisnici Fejsbuka
 

Kako javlja zdnet.com, Fejsbuk nije radio u celoj Evropi, za sada je potvrđeno da mu nisu mogli pristupiti korisnici iz Francuske, Irske, Nemačke, Islanda, Italije, Holandije, Rusije, Španije i Velike Britanije. Korisnici iz Srbije takođe nisu mogli da se uključe na ovu društvenu mrežu.

Problemi s Fejsbukom su se navodno proširili i van granica Europe, pa je stranica "pala" i u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, Egiptu, Gani, Pakistanu, Južnoafričkoj Republici, Šri Lanki i Zimbabveu.

Iako se stanje popravilo oko 9 sati, Fejsbuk je još nedostupan u nekim zemljama. Vrlo verojatno zavisi o internetskom operateru. ZDNet savetuje korisnicima da Fejsbuku pokušaju da pristupe putem mobilnih telefona ukoliko ne mogu preko računara.

Zasad nije poznato što ih je uzrokovalo niti koliki mu broj od ukupno 845 miliona korisnika nije mogao pristupiti.

Anonimusi: Nismo mi
 

Fejsbuk zajednica raspravlja o mogućnosti da je u pitanju napad "Anonimusa", koji postaju najveća pretnja za bezbednost podataka na internetu. "Anonimusi" već dugo prete da će srušiti ovu socijalnu mrežu.

Međutim, "Anonimusi" su se oglasili na svom Tviter akauntu, tvrdeći da oni nisu rušili Fejsbuk.

Izvinjenje Fejsbuka

"Danas smo imali tehničke probleme koji su uzrokovali da sajt ne bude dostupan za brojne korisnike u Evropi. Problem je rešen i sada svi mogu da pristupe svojim profilima. Izvinjavamo se zbog eventualnih neprijatnosti", piše u zvaničnom saopštenju najpopularnije društvene mreže.

2024 © - Vesti online