Utorak 06.03.2012.
21:08
Beta

Srbi sa severa Kosova: Izbori i u pokrajini

Foto: Arhiva

- Predsednica Skupštine nam je dala duboko uverenje da će i lokalni i parlamentarni izbori biti raspisani na teritoriji cele Srbije, uključujući Kosovo i Metohiju - rekao je Božović novinarima posle sastanka u Beogradu predstavnika Zubinog Potoka, Leposavića i Zvečana sa Slavicom Đukić Dejanović, održanog na njihov zahtev. 

Na pitanje kako komentariše stavove međunarodne zajednice da je raspisivanje izbora na Kosovu u organizaciji Beograda suprotno Rezoluciji 1244 Saveta bezbednosti UN, on je rekao da to pitanje nije jasno definisano u tom dokumentu.


Božović je dodao da će Republička izborna komisija o organizovanju izbora na Kosovu razgovarati s predstavnicima međunarodne zajednice. On je rekao i da lokalni izbori neće biti raspisani "u opštinama koje su još u mandatu", kao što su Leposavić i Kosovska Mitrovica.


Sastanku su, osim Božovića, prisustvovali predsednik Skupštine opštine Zvečan Dobrosav Dobrić, njegov zamenik Ljubomir Radović i predsednik Skupštine opštine Leposavić Slavko Stefanović.


Predsednik Skupštine opštine Kosovska Mitrovica Aleksandar Babincev ranije je saopštio da se danas neće sastati s predsednicom parlamenta, zato što je Žandarmerija uklanjala barikade na severu Kosova i što o lokalnim izborima na Kosovu ne treba da razgovaraju samo zvaničnici sa severa, već i oni južno od Ibra.

2024 © - Vesti online