Sreda 07.03.2012.
08:00
Blic

Dve Opelove premijere u Ženevi

"Opel moka" predstavljena u Ženevi

Opel je prvi nemački proizvođač koji je ušao u takozvani "SUV B" segment u koji spadaju urbani terenci kompaktnih dimenzija. Nova "moka" dizajnerski i tehnički se snažno oslanja na aktuelnu "korsu", a od nje je preuzeo i pogonske agregate. U pitanju su benzinci od 1.6 litra sa 115 KS i turbo-bezninac od 1.4 litra i 140 konja, kao i poznati dizelaš od 1.7 litra.

Što se tiče pogona, "moka" nudi verzije sa pogonom na prednjim i na sva četiri točka. Naravno, reč je o jednostavnom sistemu, jer "moka" ipak nije terenac. U svakom slučaju, ovakav pogon više je nego dovoljan za zimske uslove i blato.

"Moka" je preuzela i pojedine tehničke detalje od "insignije", kao što je "opel aj" sistem koji pomoću kamere osmatra put isped vozila i vozača upozorava na opasnosti od drugih vozila, saobraćajne znake i tako dalje. Nova "opel moka" na tržište stiže krajem godine.

"Opel astra OPC" od 280 konja

Osim "moke", Opel predstavlja i sportsku varijantru "astre", model "astra OPC". Bazirana je na trovratoj "astri GTC", a pokreće je dvolitarski turbo-benzinac sa čak 280 konjskih snaga. Obrtni moment je 400 Nm, a najveća brzina je ograničena na 250 km/h.

2024 © - Vesti online