Utorak 06.03.2012.
14:16
Beta

Bez razgovora u Beogradu, nisu došli iz Kosovske Mitrovice

 Bez razgovora u Beogradu, nisu došli iz Kosovske Mitrovice
 

U saopštenju dostavljenom medijima, Babincev je naveo da je za njega
poziv neprihvatljiv "iz najmanje dva razloga".

Predsednici skupština opština sa severa Kosova zatražili su sastanak sa Slavicom Đukić Dejanović i najavili da će od nje tražiti da lokalni izbori budu održani i na Kosovu.  

  Državni vrh Srbije još se nije izjasnio da li će na Kosovu bitiodržani lokalni izbori, a predsednica Skupštine Srbije ranije je kazala da se mora uvažiti realna situacija na Kosovu.

"Predsednica Skupštine Srbije je sa svojim stranačkim prvakom, ministrom unutrašnjih poslova Ivicom Dačićem, naredila Žandarmeriji da na sraman način, sa fantomkama na glavama, ukloni barikade i ljude sa barikada u međuzonama Jarinje-Rudnica i Brnjak-Banje, što je za mene kao čoveka i građanina, a prevashodno kao predsednika Skupštine opštine Kosovska Mitrovica neprihvatljivo", naveo je Babincev.

Prema njegovim rečima, uklanjanje barikada je i protivno interesima Srba sa Kosova i Metohije.  

Babincev je dodao i da o lokalnim izborima na Kosovu ne treba da razgovaraju samo zvaničnici sa severa, već i oni južno od Ibra. "Razgovor o lokalnim izborima može da bude sa predsednicima skupština opština kako severno tako i južno od Ibra, jer je to naš jedinstveni i zajednički interes", rekao je on.

Srbi blokirali Euleksova vozila u Zupču
 

Srbi koji prate kretanje vozila iz južnog dela Kosovske Mitrovice prema prelazu Brnjak zaustavili su oko podne tri vozila Euleksa koja su se, kako su izjavili, uputila ka policijskoj stanici u Zubinom Potoku.

Prema njegovim rečima, sa predsednicom parlamenta ne treba razgovarati samo o izborima na severu, jer to stvara raskol i podele među Srbima na Kosovu i Metohiji.  

"Ja u tome ne želim da učestvujem", rekao je Aleksandar Babincev i naveo da "ne beži od razgovora sa najvišim predstavnicima državnog vrha, ali samo ako ti susreti ne razbiju jedinstvo naroda na Kosovu i Metohiji".  

Sekretar SO Kosovska Mitrovica Ljilja Ljimović rekla je novinarima da je iza Babinceva ceo lokalni parlament.  

"Iza odluke predsednika SO Kosovska Mitrovica stoji Skupština i neodlaskom Aleksandra Babinceva hteli smo da pošaljemo poruku da se rukovodstvo sa severa Kosova bori za interese svih Srba i nealbanaca u Pokrajini", rekla je Ljilja Ljimović.  

Prema njenim rečima, zbog odluke SO Kosovska Mitrovica nije ugroženo jedinstvo rukovodećih ljudi u lokalnim samoupravama u Kosovskoj Mitrovici, Zvečanu, Leposaviću i Zubinom Potoku.

2024 © - Vesti online