Utorak 06.03.2012.
02:41
Beta

Medojević: Direktor Kombinata - ruski špijun

Nebojša Medojević: NATO tražio da isteramo ruske obaveštajce iz Kombinata aluminijuma
 

Medojević je u listu "Dan" naveo da je to saznao "od svojih izvora" iz Agencije za nacionalnu bezbednost Crne Gore i crnogorske policije, koji ga, kako je rekao, obaveštavaju o delovanju ruske obaveštajne sluzbe u Crnoj Gori.

Medojević tvrdi da "ruske obaveštajne strukture" u Crnoj Gori zastupa "niko drugi nego šef diplomatije Milan Roćen". Po tvrdnji Medojevića, NATO je od Crne Gore tražio da "istera" Rusku službu bezbednosti iz KAP.

Skupština Crne Gore je prošle sedmice odobrila da Vlada preuzme dug KAP Dojče banci od 22 miliona evra, i predlog za raskid kupoprodajnog ugovora sa vlasnikom KAP, ruskom Centralno-evropskom aluminijskom kompanijom (CEAC). Ta kompanija nije ispunila obaveze iz ugovora o kupoproadaji, sklopljen 2005. godine.

Prema navodima predstavnika Crne Gore, CEAC gotovo ništa nije uložio u modernizaciju fabrike, i Elektroprivredi Crne Gore za električnu struju duguje više od 30 miliona evra.

Predsednik Odbora direktora KAP Kuznjecov negira obe tvrdnje, i navodi da je CEAC uložio 200 miliona evra u KAP. Prema njegovim rečima, ako Crna Gora želi da raskine ugovor sa CEAC, onda toj kompaniji treba da nadoknadi 200 miliona evra.

2024 © - Vesti online