Ponedeljak 05.03.2012.
15:53
Beta

Josipović manje popularan, ali i dalje pozitivan

 Josipović manje popularan nego prošle godine
 

Da je Josipović najpozitivniji smatra 38,9 odsto ispitanih. Na drugom mestu nalazi se premijer Zoran Milanović s 11,2 odsto, ali i on beleži pad popularnosti u odnosu na prošli mesec kada je 14,1 odsto ispitanih glasalo za njega.

Najnegativnijim političarem ispitani i dalje doživljavaju bivšeg premijera i predsednika Hrvatske demokratske zajednice (HDZ) Ivu Sanadera (26,5 odsto). Njega slede aktuelni funkcioneri HDZ-a Vladimir Šeks (18,4 odsto) i Jadranka Kosor s 13 odsto.

Iz vladajuće Kukuriku koalicije najnegativniji političar i ovog meseca je prvi potpredsednik Vlade Radimir Čačić s 9,4 odsto glasova.

Za razliku od predsednika i premijera Hrvatske, vladajuća koalicija beleži blagi porast popularnosti. Tako bi danas za koaliciju levog centra glasalo 46,1 odsto ispitanih, što je pet odsto više nego na izborima, a jedan odsto više nego prošli mesec.

HDZ bi sa svojim koalicionim partnerima osvojio nešto manje nego na izborima, odnosno 22,9 odsto.

Što se tiče stranaka, pojedinačno i dalje vodi Socijaldemokratska partija s 33,6 odsto, sledi HDZ s 18 odsto, Hrvatski laburisti s 5,6 odsto i Hrvatska narodna stranka s pet odsto.

2024 © - Vesti online