Ponedeljak 05.03.2012.
12:24
Alo!

Čeda već godinama sastanči "na crtu"

LDP je dužna Centru "Sava" 2,56 miliona dinara?

Prema rečima našeg sagovornika, stranka Čedomira Jovanovića ovaj minus napravila je tako što bez pardona već duže vreme sastanči na crtu u ovoj ustanovi, čiji je drugi čovek Dragan Ćosić na direktorsko mesto postavljen upravo na predlog liberala. S druge strane, direktor jednog od najvećih kongresnih centara u zemlji tvrdi da LDP svoje dugove izmiruje na vreme.

Kako što je Alo! već pisao krajem 2010. godine, LDP je još tada ovoj ustanovi dugovao nešto više od 1,6 miliona dinara. Umesto da taj minus izmire, on je u međuvremenu značajno narastao.


- Dešava se da klijenti Centra "Sava" imaju određena dugovanja. Sa LDP-om smo još 2011. godine potpisali protokol o izmirenju duga. Početkom ove godine ponovo smo potpisali isti dokument, u kojem je precizirana dinamika isplate, ali ni to nije pomoglo. Kad običan narod može da plaća svoje račune, zašto bi partije bile povlašćene? - kaže naš izvor i napominje da ovakav odnos stranke Čedomira Jovanovića nanosi ozbiljnu štetu poslovanju najznačajnijeg kongresnog centra u zemlji.

- Kada stranka organizuje neki skup, uredno im fakturišemo račun, a za uslugu koju smo pružili uredno platimo PDV državi. U slučaju liberala, račune na kraju moramo da vodimo kao nenaplaćena potraživanja. Zakup sale za jedno poslepodne košta oko

Promociju "Preokreta" platio sindikat!

Zanimljivo je da je Čedomir Jovanović nastupao prošlog četvrtka u Centru "Sava" na sednici glavnog odbora Asocijacije samostalnih i nezavisnih sindikata, koji su jednoglasno odlučili da na predstojećim izborima podrže "Preokret", a cela hala tada je bila ukrašena simbolima ovog pokreta. Naš izvor tvrdi i da je račun za taj skup trebalo da bude ispostavljen LDP-u, ali je posle poziva novinara odluka navodno promenjena i faktura je poslata sindikatima.

120.000 dinara plus tehnička oprema koju su koristili. Posebno se naplaćuju ugostiteljske usluge, koje LDP takođe ne izmiruje redovno - dodaje sagovornik, koji je insistirao na anonimnosti zbog straha za svoje radno mesto.


Direktor ovog javnog preduzeća Dragan Vučićević tvrdi da liberali svoj minus uredno otplaćuju.


- Šta da vam kažem... Ima muškaraca bez brkova, al’ nema bez dugova! LDP uredno otplaćuje svoj dug prema protokolu koji smo potpisali i on će biti, nadam se, na leto i otplaćen - zadovoljan je Vučićević, inače kadar Socijalističke partije Srbije, dok je njegov zamenik Dragan Ćosić na tu funkciju postavljen upravo na predlog Liberalno-demokratske partije. U stranci Čedomira Jovanovića juče nisu želeli da komentarišu naša saznanja.

2024 © - Vesti online