Nedelja 04.03.2012.
15:47 >> 15:51h
Beta, Srna

Brazavil: U seriji eksplozija 200 mrtvih,1.500 povređenih

Foto: Arhiva

"U vojnim bolnicama ima najmanje 200 mrtvih, a oko 1.500 ljudi je povređeno, lakše ili teže", rekao je taj izvor, dodavši da se očekuje da još povređenih bude prevezeno u civilne bolnice u prestonici.


Kako navodi agencija AP, eksplozije su potresle Brazavil u nedelju ujutru, pošto je u vojnom skladištu izbio požar. Od siline udara tresle su se kuće u Brazavilu, a eksplozija se čula i preko reke Kongo u prestonici susedne Demokratske Republike Kongo - Kinšasi.


Ministar odbrane Šarl Zahari Boavo pozvao je preko nacionalne televizije stanovnike Brazavila i Kinšase da ostanu smireni.


"Eksplozije koje ste čuli ne znače da je izbio rat ili da je došlo do državnog udara. Niti znače da je u pitanju pobuna. To je incident izazvan požarom u skladištu municije... U ovom trenutku naši stručnjaci pokušavaju da ugase vatru, kako ne bi došlo do novih eksplozija", rekao je Boavo.


Mnogi stanovnici severnog dela Brazavila u kome je došlo do eksplozija, u panici su bežali u južni deo grada, a telefonske mreže su bile zagušene zbog velikog broja poziva uplašenih žitelja prestonice Konga.

2024 © - Vesti online