Subota 03.03.2012.
17:24
Beta

Tadić: Srbiji svake godine 60 miliona evra

Srbiji će od sledeće budžetske dekade, svake godine pristizati 60 miliona evra bespovratne pomoći - to je konkretna korist dobijanja statusa kandidata za EU
 

Tadić je na skupu Demokratske stranke (DS) čiji je predsednik, povodom poslave kandidature Srbiji na beogradskom Sajmu rekao da materijalna sredstva od EU nisu najvažnija stvar već, kako je istakao, "identitet" srpskog naroda.

Predsednik Srbije je kazao da su građani izdržali najveći teret reformi u Srbiji i da su zaslužni za dobijanje statusa kandidata i da su otvorene šanse koje su veće nego što su bile juče. Tadić je podsetio da Srbiju čeka dobijanje datuma početka pregovora
za članstvo u EU i da će Srbija to sigurno ostvariti.

Tadić je podsetio i da je u poslednjih nekoliko godina u Beogradu napravljen most na

Zanimljiva istorija beogradskih mostova

Adi, da je rekonstruisana Gazela, završen most na Beški kao i drugi infrastrukturni projekti koje će građani moći da koriste u narednih 100 godina i istakao da je kandidatura takođe ulaganje u infrastrukturu zemlje.

Tadić je naveo da će vreme ispred Srbije biti ekonomski teško i bremenito i naveo da će DS formirati akcioni tim koji će se baviti malim i srednjim preduzećima, tim posvećen poljoprivrednicima i da će pokrenuti akciju "Investirajmo u Srbiju".

Kako je naveo, DS je nacionalna institucija koja nije posvećena samo svojim članovima već i svim građanima i regionu u kojem Srbija ima centralno mesto.

"Kritičari" su blagorodni i potrebni

Govoreći o ljudima koji kritikuju evropske integracije, Tadić je rekao da su "blagorodni i potrebni" svi koji ukazuju na propuste ali da se on bori protiv politike koja svako dostignuće ili uspeh pretvara u zlo.

"Mi (DS) smo stranka doslednih ljudi, nismo menjali svoju orijentaciju dve decenije, bilo je i biće grešaka, borićemo se protiv grešaka i grešnih među nama", naveo je on podsetivši da su evropske integracije ideja DS i da je Zoran Đinđić dao život za tu ideju.

2024 © - Vesti online