Ponedeljak 11.01.2010.
18:04 >> 18:09h
FoNet

Pupovac: Povlačenje tužbe dobro za sve

Od starta uz Josipovića: Milorad Pupovac
 

Distancirati se od zla

 

Prema rečima Pupovca, potrebno je distanciranje od politika koje su dovele do zla. "Ako se to pretvori u predmet razgovora i dogovora, onda će snaga obe države u međunarodnim odnosima, prema Evropskoj uniji i prema ostalim članicama regiona, a posebno prema BiH, postati mnogo veća nego što je sada, jer tužbe tu snagu umanjuju", dodao je Pupovac.

Pupovac smatra da bi Josipović taj stav trebalo da pretvori u temu razgovora sa svojim partnerom, predsednikom Srbije Borisom Tadićem, kako bi se pronašao način da se ide u tom pravcu.

"Kao prvo, sud će ceniti vansudski dogovor. Kao drugo, dogovor ne bi trebalo da bude samo odluka da se povuku tužbe i ne učini ništa, nego bi one stvari koje su sadržaj tužbe trebalo da postanu predmet razgovora i dogovora", smatra Pupovac.

Kako je precizirao, radi se o stvarima kao što je povratak onih koji su izbegli, pronalaženje onih koji su nestali i utvrđivanje njihove sudbine, sankcionisanje onih koji su činili ratne zločine i problem kulturnog blaga koje je nestalo i otuđeno.

2024 © - Vesti online