Subota 03.03.2012.
14:22
Vestionline, Kurir

Partizan nudi Stanojeviću 10 puta manje obeštećenje

Rešenje na Sudu - Aleksandar Stanojević

Bivši trener Partizana podneo je zahtev za raskid ugovora na štetu kluba tvrdeći da je Partizan dužan da mu isplati sav novac koji bi dobio da je ostao do kraja ugovora 2013. godine.

Međutim, u Humskoj tvrde da Stanojević ima pravo samo na zaostale zarade, a ne i na novac koji bi mu pripadao do isteka ugovora 2013. godine, jer nije smenjen zbog loših rezultata, već zbog povrede radne obaveze.

Što će reći da su u Partizanu spremni da bivšem treneru daju oko 30.000 evra koliko iznose dve zaostale plate, dok zahtev za penale u vidu 18 mesečnih zarada smatraju neosnovanim.

"Naša zakonska obaveza je da isplatimo Stanojeviću sve prinadležnosti do momenta dok nije sa njim raskinut radni odnos i to nije sporno. Pošto Stanojević nije smenjen zbog loših rezultata, već zbog povrede radnih obaveza, on ne može da očekuje da mu isplatimo novac koji bi mu pripao da je ostao do kraja ugovora.

U svakom slučaju, papiri su kod advokata, a pravo svakog građanina, pa i Stanojevića, jeste da podnese tužbu", kaže Darko Grubor, generalni sekretar Partizana.

2024 © - Vesti online