Subota 03.03.2012.
00:39
Večernje novosti

Bomba na Piksijevu kuću osveta "delija"

Izgleda da je naljutio "delije" kad je podneo krivičnu prijavu protiv njih: Dragan Stojković Piksi
 

Inspektori Policijske uprave u Nišu su, kako Pišu beogradske "Novosti", ustanovili da su samo dva dana pre bombaškog napada, u beogradskoj policiji saslušane "delije" koje su Piksija izbacile iz "Red kafea" na "Marakani" 16. januara.


Tada su Stojkovića verbalno napala trojica navijača crveno-belih i isterali ga iz kafića, u kojem je sedeo sa prijateljima. Piksi je je potom podneo krivičnu prijavu za ugrožavanje, koja je procesuirana. Zasad se samo sumnja i pretpostavlja da su navijači bili isprovocirani privođenjem u policiju na saslušanje, pa da su zbog toga odlučili da Dragana Stojkovića "upozore".
 

Mobilni

Pored pregleda snimaka bezbednosnih kamera, policija je proveravala i bazne stanice mobilne telefonije, u pokušaju da eventualno otkrije da su bombaši koristili telefone prilikom napada.

Međutim, kako je trener Nagoje u Japanu, navijači su navodno organizovali bacanje ručne bombe na njegovu kuću u niškom prigradskom naselju, u kojoj živi majka Dragana Stojkovića. U opsežnoj istrazi se ispituje i da li je bombaški "nalog" i Beograda prosleđen nekom od niških "delija", da pod okriljem noći "kašikarom" opomene Stojkovića.


Kako je dosadašnje rasvetljavanje ovog napada odvijalo u dva pravca, detaljno su ispitani dužničko-poverilački odnosi porodice Stojković sa meštanima naselja Pasi poljana. Sumnjalo se, naime, da "kašikaru" možda potegao neko od onih koji Piksijevoj porodici duguju novac, ali je ovaj motiv sve "bleđi".

2024 © - Vesti online