Petak 02.03.2012.
07:53
Press

Sanader: Nisam se povukao zbog mafije

Ivo Sanader

- To su bajke. Prvo su pokušali s Angelom Merkel, a sada ovo. Takve stvari ne postoje u međunarodnoj politici - kaže Sanader.


A na pitanje novinara "Jutarnjeg lista" zašto je dao ostavku, Sanader je rekao da je to bilo zbog slovenačke blokade pregovora s Hrvatskom.


Zagrebački "Večernji list" prenosi da je u izveštaju Stratfora koji prenosi Vikiliks pisalo da je Sanader navodno imao posao s Lukom Ploče, pa se povezao s organizovanim kriminalom, a oni su mu postavili ultimatum da će početi da mu ubijaju članove porodice ako se ne povuče iz politike.


Kao izvor navodi se jedan švedski poslanik koji je tesno povezan sa švedskim ministrom spoljnih poslova Karlom Biltom, a ima i dobre veze na Balkanu.


- Već sam govorio (i pisao u svojim analizama) da Hrvatskom apsolutno vlada organizovani kriminal - navodi se u izveštaju. U njemu dalje piše da i u Srbiji ima organizovanog kriminala, "ali nije tako moćan kao u Hrvatskoj jer je Đinđićevo ubistvo dalo državi podsticaj da počisti glavninu elemenata stvarno moćnog organizovanog kriminala".

2024 © - Vesti online