Petak 02.03.2012.
02:26
Beta

Mediji objavili imena uhapšenih za Medački džep

Foto: Arhiva

Uz Krmpotića u četvrtak ujutru su uhapšeni i viši pripadnici Devete gardijske brigade Velibor Šolaja, Ivan Jurković i Miroslav Peti, kao i vojni obaveštajac Krešimir Tomljenović. Policija je tada potvrdila hapšenje petorice bivših pripadnika hrvatske vojske, ali nije objavila njihova imena.


"Prvoosumnjičeni se tereti po komandnoj odgovornosti, a ostala četvorica po individualnoj odgovornosti za ratne zločine protiv civila i ratnih zarobljenika", rekla je agenciji Beta Marina Mandić iz službe za informisanje hrvatskog MUP-a.


Ona je rekla da su dvojica uhapšena jutros u Gospiću, te po jedan u Zagrebu, Bjelovaru i Selcu kod Crikvenice. Svi oni se nalaze u policiji u Zagrebu, a očekuje se da će sutra biti ispitani u zagrebačkom tužilaštvu.


Hrvatski mediji podsećaju da je Krmpotić još pre šest, sedam godina dao iskaz haškom tužilaštvu koje je potom obustavilo istragu protiv njega. Krmpotić i Šolaja bili su svedoci na suđenju bivšem generalu Mirku Norcu i Tihomiru Oreškoviću za ratne zločine na području Gospića 1991. i 1992.

2024 © - Vesti online