Četvrtak 01.03.2012.
14:17 >> 16:22h
B92

Šešelj već imao zakazano u bolnici

Radikali nemaju informacije šta se tačno dešava sa Šešeljem

"Šešelj je prebačen u bolnicu van Pritvorske jedinice Ujedinjenih nacija zbog prethodno zakazanog tretmana, a ne hitne intervencije kako navode neki mediji. Sekretarijat je o ovome ranije danas obavestio njegovu porodicu i pravne savetnike", naznačila je predstavnica suda Nerma Jelačić u pisanoj izjavi dostavljenoj izveštačima u Hagu.

Član Predsedništva SRS-a Dejan Mirović rekao je ranije da se još ne zna zašto je on u bolnici, niti da li mu je ugrožen život.

"Porodici i prijateljima je bilo sumnjivo što se nije javljao, i mi smo, na svoju inicijativu, kontaktirali haški Tribunal i saznali da je prebačen", kazao je Mirović.

On je ocenio da to što Tribunala nije nikoga obavestio o tome, pokazuje "nebrigu o njegovom zdravlju" i pozvao međunarodnu zajednicu i državne organe da reaguju povodom "ugrožavanja prava na zdravlje".

Šešelj je proteklih meseci nekoliko puta bio u bolnici, a januara mu je ugrađen uređaj za regulisanje ritma srca.

Šešelju, koji je u Tribunalu od marta 2003, sudi se od jeseni 2007, po optužnici za zločine nad Hrvatima i muslimanima tokom ratova u Hrvatskoj i BiH od 1991-1993, a završne reči su zakazane za početak marta.

2024 © - Vesti online