Sreda 29.02.2012.
23:28
novimagazin.rs

Ambasador Gane proteran iz Srbije?

Foto: Arhiva

Ministar spoljnih poslova Gane Alhaji Mohamed Mumuni rekao je danas u tamnošnjem parlamentu da su srdačni odnosi dve zemlje znatno narušeni nakon što je Gana krajem januara priznala nezavisnost Kosova.

Srpski zvaničnici su zatražili od ambasadora Akjianua da napusti zemlju, pokušavajući da tako izvrše pritisak na Ganu da revidira svoju odluku o Kosovu.

Ministar je najavio da će ambasada Gane u Beogradu biti zatvorena, pošto su srpske vlasti zatražile od Akjianua da napusti Srbiju i ode da se konsultuje sa vlastima u Akri o preispitivanju odluke o priznanju Kosova.

"Pored toga, Vlada Srbije je zatražila i zatvaranje svog počasnog konzulata u Akri. Reakcija Vlade Srbije nam ne ostavlja drugi izbor nego da okončamo svoju miiju u Beogradu", naveo je šef diplomatije Gane.

Portal ghanaweb.com prenosi da vesti o zatezanju odnosa Srbije i Gane dolaze u trenutku kada raste nezadovoljstvo prema Goranu Stevanoviću, Srbinu koji trenira tamnošnji fudbalski klub. Navijači su, naime, nezadovoljni njegovim učinkom na Kupu afričkih nacija, pa žele da ode.

2024 © - Vesti online