Sreda 29.02.2012.
22:33
Vestionline

Malezija zabranila koncert Erike Badu zbog tetovaže Alaha

Erika Badu nosi "Alaha" na golim ramenima

Američka r'n'b pevačica trebalo je da nastupi sutra u Kuala Lumpuru, ali su neke muslimanske grupe ocenile da je Badu nepodoban uzor za mlade Maležane pošto je u javnosti izašla njena fotografija sa privremenom tetovažom reči "Alah" na njenim golim ramenima.


"Odbor vlade koji uključuje i policiju i muslimanske zvaničnike odlučio je da zabrani pevačicin nastup zato što su tetovaže na njenom telu 'uvreda za islam i veoma ozbiljan prestup'", naveo je u saopštenju ministar informisanja Rais Jatim.


"Fotografija Erike Badu (41) pokrenula je javnu kritiku koja bi mogla da ugrozi nacionalnu bezbednost i može da prouzrokuje negativni uticaj na sliku o vladi", dodaje se u saopštenju.


"Pevačica je već je stigla u Maleziju. Ona će ostati kao turista, ali joj nije dozvoljeno da nastupa", rekao je jedan zvaničnik iz ministarstva informisanja.
 

Razman Razali, direktor kompanije koja organizuje koncert, rekao je da se njegova kompanija nada da će zabrana biti obustavljena. "Pevačica je zabrinuta i uplašena. Ona je trebalo da nastupi u sali koja prima oko 3.000 ljudi", rekao je Razali.


Ovo je prvi koncert umetnika sa zapada koji je zabranjen u Maleziji. Nekolicini drugih zvezda, uključujući Gven Stefani i Avril Lavinj rečeno je da se obuku skromnije dok nastupaju.

2024 © - Vesti online