Sreda 29.02.2012.
16:05
Beta

Tači: Kosovo ravnopravno sa ostalim državama

"Kosovo će biti tretirano kao sve druge zemlje, ravnopravno, i ovaj korak, ovaj standard, važi samo za nezavisne države, suverene i međunarodno priznate. To će uticati na skraćenje puta za liberalizaciju viza za Kosovo i nastaviće se uspostavljanjem ugovornih odnosa sa EU", rekao je Tači na sednici svoje Vlade.

Hašim Tači: Sledeći stanica - Evropska banka za obnovu i razvoj

On je dodao da je "Kosovo obezbedilo dovoljan broj glasova da postane članica Evropske banke za obnovu i razvoj". "Tokom marta mi ćemo podneti zahtev kao Republika Kosovo i poštovaćemo redovne procedure kako bi postali punopravna članica Banke za obnovu i razvoj", rekao je Tači.

Tačijeva vlada je na današnjoj sednici usvojila godišnju platformu politike bezbednosti, kojom se, prema rečima zamenika premijera Hajredina Kučija, "utvrđuju strateški ciljevi i interesi Kosova u oblasti bezbednosti sa osnovnim prioritetima rada Bezbednosno-informativne agencije Kosova".

Na sednici je takođe usvojena incijativa za strateško sagledavanje sektora bezbednosti, kojim bi, kako je rekao prištinski ministar BSK Agim Čeku, "trebalo da se uklone sva ograničenja za BSK predviđena planom bivšeg izaslanika UN Martija Ahtisarija".

Donešena je i odluka o dodeljivanju po 400.000 evra opštinama Štrpce i Glogovac, a opštini Gračanica 200.000 evra, u okviru kapitalnih projekata.

2024 © - Vesti online