Sreda 29.02.2012.
13:30
Vestionline, B92

Tipsarević u četvrtini finala Dubaija

Ćipola je sjajno ušao u meč i posle osvojenog servis gema odmah došao do brejka, a vrlo brzo i do vođstva od 3:0. Tipsarević je pokušao da mu pripreti na servisu u trećem gemu, ali nije uspeo da preokrene, pa je tek u narednom zaustavio niz Italijana. Ćipola je odmah potom uz malo problema ponovo osvojio servis gem za 4:1, da bi Tipsarević uzvratio istom merom, a potom konačno došao i do brejka, a odmah i do 4:4.

U naredna dva gema obojica su bili sigurni na servisu, da bi Tipsarević u ključnom trenutku došao do brejka, ali ga je odmah prokockao i Ćipola je uspeo da uvede set u taj brejk. Baš tada Italijan je odigrao bez greške i sa 7:2 došao do vođstva u setovima.

Janko je konačno zaigrao agresivnije u drugom setu što se brzo isplatilo i on je uz dva brejka poveo sa 5:0. U šestom gemu bio je na pragu i trećeg brejka, ali je Ćipola uspeo da se vrati, pa je srpski teniser u narednom gemu iskoristio narednu priliku i izjednačio na 1:1 u setovima.

Tipsarević je u trećem setu nastavio tamo gde je stao u drugom i odmah je poveo sa 2:0, da bi Ćipola tada osvojio svoj prvi gem. Janko je od tada nastavio sigurno i uz još jedan brejk došao do prednosti od 4:1. Tu je i bio kraj za Italijana, jer je Janko do kraja meča, uz još jedan brejk, vešto sačuvao svoj servis i ostvario plasman u četvrtinu finala, gde će igrati sa Novakom.

2024 © - Vesti online