Sreda 29.02.2012.
10:45
Profit magazin

Ekologija ne poznaje granice

Ilija Đorđević

Prvi put u našoj zemlji organizujemo sajam koji je potpuno posvećen biznisu, a fokus će biti na regionalnoj saradnji u zelenoj ekonomiji. ECO EXPO 2012 predstavlja izvrsnu priliku za promovisanje proizvoda i usluga, poslovnih prilika i novih tehnologija iz oblasti životne sredine, obnovljivih izvora energije i energetske efikasnosti, kažu gospodin Ilija Đorđević, predsednik i Saša Mihajlović, potpredsednik Organizacionog odbora ECO EXPO.


Oni ističu da je Privredna Komora Srbije, kao jedan od suorganizatora, preko svog Biroa za regionalnu saradnju aktivno učestvovala u organizaciji sastanaka sa predstavnicima privrednih komora bivše Jugoslavije i njihovih kompanija.


- Zajedno smo bili u gostima u Ljubljani, Banjaluci, Podgorici, Splitu, Sarajevu i Skoplju, gde smo naišli na punu podršku za organizaciju ovakvog tipa manifestacije, te smo sigurni u dolazak velikog broja kompanija iz regiona - naglašava Đorđević.


Cilj ovog sajma je ponovo povezivanje tržišta od 25 miliona stanovnika, razgovor o zajedničkoj strategiji i nastupu ka naprednijim tržištima. Ulaganja od više desetina miliona evra u fabrike za reciklažu raznih vrsta otpada, otpadnih voda, sanaciju i remedijaciju deponija i smetlišta i drugog, moguća su samo kroz zajedničku strategiju i nastup.


Investitori nas gledaju kao region i za ozbiljne investicije traže veće tržište, kao što je bilo tržište bivše Jugoslavije. Uostalom, predsednici država iz regiona na Jahorini su upravo o tome govorili, te izjavu predsednika Tadića smatramo kao vetar u leđa u organizaciji ovog događaja - ističu organizatori.


ECO EXPO 2012 otvoriće dr Oliver Dulić, a prisutne će pozdraviti i Goran Trivan, Miloš Bugarin, Dragoslav Šumarac, Saša Paunović, Vensan Dežer i Lu Brefor.

2024 © - Vesti online