Sreda 29.02.2012.
10:05
Beta

Interpol uzvraća udarac: Uhapšeno 25 članova Anonimusa

"Operacija 'Anmask' pokrenuta je sredinom februara nakon serije koordinisanih kompjuterskih napada izvedenih iz Argentine, Kolumbije, Čilea i Španije na kolumbijsko ministarstvo odbrane i na veb sajtove predsedništva", navodi se u saopštenju Interpola čije je sedište u Lionu.

Interpol strahuje od osvete Anonimusa

Čileanska elektrodistribucija Endesa takođe se našla na meti napada hankera iz grupe Anonimusi. Četvorica hakera uhapšena su u Španiji, desetorica u Argentini,
njih šestoro u Čileu i petoro u Kolumbiji.

Uhapšenim hakerima u Španiji između ostalog se stavlja na teret da su objavili lične podatke ljudi iz obezbeđenja koji rade šefa španske vlade, kao i podatke o pripadnicima policije, saopštila je španska policija.

Osim toga, sumnjiče se i da su napadali zvanične sajtove blokirajući ih ili menjajući ih. Španska policija takođe navodi da NATO smatra hakersku mrežu Anonimuse za "pretnju", jer može da izvede kompjutersku blokadu sistema NATO.

S druge strane, grupa Anonimusi sebe predstavlja kao borca za slobodan pristup i korišćenje interneta. Treba napomenuti da je pre nekoliko dana ta hakerska mreža oborila sajt Interpola.

2024 © - Vesti online