Sreda 29.02.2012.
03:11
Večernje novosti

Dugovi otkrivaju ko je bacio bombu na Piksijevu kuću

Sumnja se i da je "kašikaru" možda bacio neko od onih koji porodici Dragana Stojkovića Piksija duguju novac
 

Pored provera snimaka bezbednosnih kamera i još nekih tehničkih "ispitivanja", iščekuju se i rezultati naloženih veštačenja. Kako pišu "Večernje novosti", pozivajući se na nezvanične izvore, na mestu bombaškog napada pronađen je deo "kašikare", a na ogradi dvorišta i tragovi.


- Izuzeti su svi tragovi na mestu eksplozije, a istražni sudija Aleksandar Teodosić je naložio njihovo veštačenje - kaže Tamara Savić Cvetanović, portparol Višeg suda u Nišu.


A tek kada budu završene sve analize u Beogradu, znaće se da li se ti dokazi mogu dovesti u vezu s nekom osobom ili eventualno bombašem. U međuvremenu, inspektori Policijske uprave u Nišu pokušavaju i da što pre utvrde motiv napada na porodičnu kuću Dragana Stojkovića, pa su nastavili da vode istragu paralelno u dva pravca.


Kako se sumnja da je "kašikaru" možda potegao neko od onih koji Piksijevoj porodici duguju novac, uveliko se proveravaju svi dužnici.
 

Obezbeđenje

Policija je procenila da majci Dragana Stojkovića trenutno nije potrebna policijska zaštita a da li će biti obezbeđivana odlučiće se tek posle utvrđivanja motiva bombaškog napada. Inače, u ovom delu Niša su pojačane policijske aktivnosti a patrole redovno obilaze Pasi poljanu.

Meštani ovog naselja ponavljaju nam da je Piksijev otac Dobrosav za života imao "široke prste", odnosno da je bio dobar čovek i da je izlazio u susret mnogima, koji su mu tražili novčanu pozajmicu. Zbog takvog ponašanja, navodno je bio kritikovan od supruge Desanke, ali i sina.


Policijski inspektori istovremeno proveravaju da li iza napada stoje navijačke grupe. Konkretno, proverava se da li bacanje "kašikare" ima veze sa ostrašćenim navijačima Crvene zvezde, kao i podatak da je Piksi imao neprijatna iskustva i pre sukoba u kafiću "Red kafe" na stadionu Crvene zvezde, polovinom januara ove godine.


A proslavljeni fudbaler je posle tog incidenta, i javne prozivke "Delija sever" da odgovori na javno postavljena pitanja o sudbini novca Crvene zvezde za vreme njegovog predsednikovanja na "Marakani", navijačima izašao u susret.


Ukazao je na to da poštuje svakog navijača Crvene zvezde i da posle incidenta u kafiću želi da stavi tačku na taj slučaj. Istakao je da mu je drago što ga navijači nisu optužili, nego su ga pitali da li je napravio dug od 20 miliona evra.


- Kada sam zamoljen da preuzmem Zvezdu, prikazano mi je da je klub u dugu od osam miliona evra - predočio je Stojković. - Bilo je mnogo problema, kako finansijskih tako i organizacionih. Isključivali su nam vodu, struju, čak i telefone. Zvezda praktično nije postojala. A onda mi je za tri meseca, kada ništa nismo ulagali, rečeno da je dug 11 miliona evra. Tu su bile razne kamate bankama. Pitao sam o čemu se tu radi, i rekao im da ako se nastavi tako, bićemo do Nove godine u dugu od 15 miliona.


- Uz sve to - istakao je Piksi - morali smo da jurimo rezultat i imali budžet od 12 miliona, i u toj situaciji samo Koperfild je mogao da nam pomogne. Dodao je i da je naredni predsednik Toplica Spasojević, kada je preuzeo klub, ustanovio da je dug 12 miliona evra.


- Nije mi baš realno da su bombu bacili navijači - kaže Piksijev stric Aleksandar Stojković. - Meni bi logičnije bilo da se to desilo u vreme Kupa Radivoja Koraća, kada su svi bili ovde u Nišu. Od tada je prošlo nedelju dana, pa mi je neverovatno da su navijači sad odlučili da napadnu.

2024 © - Vesti online