Utorak 28.02.2012.
14:12
S. Đurić - Vesti

Keba: Najmanje posla ima u Srbiji


- Nikad nisam bio u ovom gradu, osim na aerodromu kada putujem u Australiju i ovo je prilika da uživam u lepotama jednog od najlepših gradova sveta. Sa mnom putuje i moja supruga Olja, koja je bila oduševljena kad sam joj rekao da idemo u Dubai. Ostajemo pet dana, pa će biti vremena i za obilazak grada - kaže Dragan Kojić Keba.

Koncert je obaveza
i odgovornost


Planirate li solistički koncert u Beogradu?


- Mislim da bi bilo pametno da ove ili sledeće godine održim koncert u Beogradu, a ne znam da li će biti Centar Sava ili Arena. Voleo bih da napravim koncert u Areni, ali, generalno, solistički koncert je velika obaveza i odgovornost. Posle tog beogradskog koncerta krenuo bih na turneju po deset većih gradova u Srbiji, a zapevao bih i u rodnoj Loznici. Inače, za desetak dana objaviću novi singl pod nazivom "Zašto se rastajemo mi", kojom ću ujedno najaviti i novi album, koji bi trebalo da objavim u maju - kaže Kojić.

Mnoge vaše kolege na sav glas kukaju kako imaju sve manje posla, što izgleda za vas ne važi?


- Ne bih o kolegama i nemam vremena da se bavim time. U svim sferama umetnosti, pa tako ni u muzici nije kao pre. Hiperprodukcija je uzela maha, ali smatram svi koji žele treba da pevaju i nemam ništa protiv toga. Još je bolje ako ne znaš da pevaš, a pevaš i zarađuješ. Međutim, publika je prezasićena svim tim silnim pevačima koji su stalno prisutni na televizijama. Od prvog dana spadam u kvalitetne pevače i zato se ne brinem. Hiperprodukcija mi ne može ništa i zaista mi niko ne smeta.

Gde najviše nastupate?

- U Srbiji imam najmanje posla u odnosu na ostale zemlje. Kad odem u unutrašnjost vidim pravo stanje u Srbiji i koliko je zapravo mala platežna moć našeg naroda. Recimo, kad organizujem koncert na jugu Srbije ne mogu da tražim više od tri evra za kartu jer je i to je za nekoga skupo. Mi pevači ne radimo za platu, a ako narod ima para - imaćemo i mi. Ali, neću da se žalim jer mnogo nastupam u Bosni i Hercegovini, Makedoniji, ali najviše me zovu iz raznih evropskih zemalja gde najčešće i pevač. Mada je kriza svuda, pa ni u dijaspori nije kao što je bilo ranije. Nekada se pevalo petakom, subotom, pa i nedeljom, a sada nastupamo samo subotom.

Da li vas zovu u Hrvatsku?

- Zovu me stalno, ali kad sam video koliko mi treba papira za nastup u ovoj zemlji odustao sam. Manje mi papirologije treba za Australiju nego za Hrvatsku i to za mene veliko cimanje. Inače, ne sviđa mi se što hrvatski mediji ne daju prostor našim pevačima, što nije slučaj kad njihovi pevači nastupaju u Srbiji. I naše Ministarstvo kulture bi trebalo da povede malo više računa o nastupima pevača iz Hrvatske. Nemam ništa protiv da oni dođu, neka pevaju, ali neka dođu kvalitetni pevači. Ipak, ako narod želi da ih sluša, tu se priča završava. U Beogradu žive ljudi svih nacija i logično je da vole različiti vrstu muziku. Ja to tako gledam, mada mi ne smeta ni kad Srbin voli da sluša hrvatskog pevača. 

2024 © - Vesti online