Utorak 28.02.2012.
02:49
Beta

MUP: Javite koga da hapsimo zbog korupcije

Ivica Dačić: Ko uslovljava investicije korupcijom biće uhapšen
 

"Sada kada se otvara mogućnost za dobijanje statusa kandidata za otpočinjanje pregovora za članstvo u EU, naglašavam da, ko god ima problema sa korupcijom u Srbiji, treba da se obrati Ministarstvu unutrašnjih poslova i svi oni koji na bilo koji način uslovljavaju investicije u Srbiji korupcijom biće uhapšeni", rekao je Dačić.

Dačić je, kako je navedeno, sa ministrom poljoprivrede i trgovine Srbije Dušanom Petrovićem, u organizaciji Prijatelja Evrope, učestvovao na okruglom stolu o mogućnosti stranih investicija u Srbiji.

"Pre svega, da bi neko želeo da investira u Srbiji treba da zna da li od toga može imati profita, da li postoji sigurnost investicija, da li je naše zakonodavstvo u ekonomskoj oblasti harmonizovano sa zakonodavstvom EU i da li postoji politička stabilnost kao osnovni podsticaj za investicije, ne samo u Srbiji, nego i u čitavom regionu", rekao je Dačić na tom skupu.

Dačić je, kako je navedeno, bio u delegaciji Srbije na čelu sa predsednikom države Borisom Tadićem, koja je razgovarala sa visokom predstavnicom EU za spoljne poslove.

2024 © - Vesti online