Utorak 28.02.2012.
08:14
Vestionline

Deca naoružana besom (3): Baba i unuk terorišu prvake

Roditelji su zbog toga uputili peticiju sa 42 potpisa direktoru škole i Ministarstvu prosvete u kojoj kažu da je u prvi razred upisan đak dve godine stariji od ostalih učenika koji svoje drugove šamara, šutira, preti im nožem, ubada ih olovkom po telu, a ne libi se i da napadne učenike starijih razreda!
 

Deca naoružana besom 

- Taj đak i neko ko se predstavlja kao njegova baba ostaju gluvi na molbe učiteljice da se dečak smiri, a baba čak preti našoj deci i nama da će nas prebiti, ubiti i zapaliti. Oni su krivci što naša deca svaki dan uplakana, uplašena i uznemirena, sa strahom i neizvesnošću polaze u školu, te što i mi roditelji, sa velikim strahom od mogućih posledica ostavljamo decu u školi jer nam nije dozvoljeno da dođemo do učionica svoje dece. Taj đak i njegova baba i posle 40 dana škole i dalje nastavljaju sa maltretiranjem i nanošenjem povreda svima koji se nađu u njihovoj blizini - piše u peticiji koju je potpisalo više od 40 roditelja.

Pošto dosad niko nije reagovao, roditelji su zabranili svojoj deci da dolaze u školu. Učiteljica kaže da je nezadovoljna radom Centra za socijalni rad.

- Sa postupkom se nije krenulo kad je trebalo, a znali su u kakvoj porodici živi. Smatram da je Centar za socijalni rad najodgovorniji što je dete dovedeno u takvo stanje. Dati starateljstvo onakvoj ženi, to je katastrofa za društvo. Dete je apsolutno asocijalno i neprilagođeno, ono želi da se igra, ali ne ume. Ta njegova baba nije mogla da brine ni o svojoj deci, nego je o njima brinuo dom - ogorčena je učiteljica.

Slučaj je, posle natezanja roditelja sa upravom škole, rešen tako što je učenik-napasnik prebačen u drugu školu i što mu je uvedena celodnevna prismotra.

2024 © - Vesti online