Ponedeljak 27.02.2012.
23:11
Vestionline

Nije akcioni film već južnokorejski specijalci u akciji

Južnokorejski specijalci kao u akcionom filmu

Spašavanje VIP gosta s krova zgrade koja gori, reakcija na napad otrovnim gasom, sprečavanje agresivnog protestanta i reakcija u slučaju pretnje bombaša samoubice - samo su deo zavidnih veština koje su pokazali članovi posebnog tima za bezbednost angažovanog za skorašnji Samit koji će se u Južnoj Koreji održati od 26. do 27. marta.

"U poslednje vreme konstantne su terorističke pretnje i napadi širom sveta, a lideri država koje se bore protiv terorizma biće na samitu vezanom za nuklearnu energiju. Takođe se povećao broj pretnji međunarodnih terorističkih organizacija poput Al Kaide", rekao je Eo Čong-Su, šef obezbeđenja "Seul 2012. samita o nuklearnoj bezbednosti".

Na samitu će se pojaviti lideri 53 države, uključujući SAD, Rusiju, Kinu, Japan, Veliku Britaniju i Francusku. Biće to najveća konvencija na tom nivou ikada održana u Južnoj Koreji.


Šef obezbeđenja južnokorejskog predsednika istakao je da Južna Koreja "mora ostati budna" i s obzirom da se neprestano suočava s pretnjama od strane "nepredvidljivih" suseda - Severne Koreje.

2024 © - Vesti online