Ponedeljak 27.02.2012.
18:54
Beta

Nikolić se na sudu branio ćutanjem

Podneo dokumenta, ali nije hteo da odgovara na pitanja

Članovi SRS-a Nemanja Šarović, Vjerica Radeta i Elena Božić-Talijan tužili su Nikolića zbog toga što je u intervjuu dnevnom listu "Alo" u julu 2010. rekao da je lider radikala Vojislav Šešelj iz Haga "pokušao da naruči ubistvo jednog čoveka".

Nikolić je posle novinarima ispred Palate pravde rekao da je dao iskaz, ali da nije želeo da odgovara na pitanja onih koji su ga tužili, dok je Nemanja Šarović, koji je pristvovao saslušanju, kazao da se Nikolić branio ćutanjem.

"Ja sam dao svoj iskaz, priložio dokumenta, izjave državnih organa iz tog vremena, članke iz novina i naravno da nisam hteo da odgovaram na pitanja onog koji je vodio saslušanje, niti onog koji me je tužio", rekao je Nikolić.

On je izrazio očekivanje da će sud odbaciti tužbu, dodajući da je reč o progonu koji vrše Demokratska stranka i Boris Tadić.

"Ja poštujem sud, državu i zakone ali postoji mera do koje ću da se odazivam na ovakve pozive suda, a potom bolje da me hapse i da me iz ćelije vode na suđenja", rekao je Nikolić.

Šarović je kazao da Nikolić nije želeo da odgovara na pitanja suda. Ovaj radikal je novinarima pročitao zapisnik sa saslušanja. Prema njegovim rečima, Nikolić nije želeo da odgovori na pitanje ko mu je preneo da je Šešelj naručio ubistvo jednog coveka. Šarović kaže da su radikali zadovoljni, jer su dokazali da je Nikolić lagao 2010. godine kada je optužio Šešelja da je iz zatvora naručivao ubustva ljudi.

"Vidite da se Tomislav Nikolić kao moralni 'liliputanac' na sudu branio ćutanjem, kao što se branio i (član zemunskog klana) Miloš Simović, na čije se navodne izjave poziva Nikolić", rekao je Šarović.

Saslušanje je trajalo oko 20 minuta, a ispred Palate Srbije bilo je nekoliko stotina pristalica naprednjaka.

2024 © - Vesti online