Ponedeljak 27.02.2012.
14:10
Vestionline

Marko Đoković izgubio na startu Dubaija

Marko Đoković nije uspeo da prođe Golubjeva koji je došao iz kvalifikacionog dela turnira. Novakov mlađi brat trenutno je 869. na svetu, a iako su mu organizatori vajld kartom omogućili veći proboj na svetskog rang listi, šansu nije iskoristio.

Marko je odlično počeo meč, poveo 2:0 i 3:1, ali je potom znatno iskusniji Golubjev osvojio pet uzastopnih gemova i poveo sa 1:0 u setovima.

U drugom setu Golubjev je prvi napravio brejk, potom još jedan i posle 70 minuta igre sa 6:2 došao do konačnog trijumfa.

"Nisam igrao onako kako umem, pokušao sam, ali bio sam pod pritiskom. Trčao sam koliko sam mogao, iako nisam mogao tako dobro da udaram lopticu. Bilo je ovo dobro iskustvo. Do sada sam igrao fjučerse i kvalifikacije, vraćam se posle povrde i bilo je zaista teško”, izjavio je mlađi brat najboljeg tenisera sveta, koji je zbog povrede ručnog zgloba pauzirao deset meseci prošle godine.

Golubjev će u drugom kolu igrati sa pobednikom meča između Argentinca Huana Martina del Potra i Ukrajinca Aleksandra Dolgopolova.

Na teren će oko 16 časova i trostruki uzastopni šampion Dubaija Novak Đoković, a njegov rival na startu turnira biće 72. igrač sveta Nemac Sedrik-Marsel Štebe.

2024 © - Vesti online