Ponedeljak 27.02.2012.
13:21
Beta

Pritvor za petoricu Srba uhapšenih u Gnjilanu

ROSU hapsila srpske policajce
 

U saopštenju se osumnjičeni nazivaju navodnim pripadnicima MUP-a Srbije koji se terete za vršenje nezakonitog pritiska na građane Parteša da ne priznaju kosovske institucije.

Oni su pred Euleksovog sudiju izvedeni juče. Njihov slučaj je preuzela Misija EU jer je predmet prebačen u nadležnost Kancelarije specijalnog tužilaštva Kosova, navodi se u saopštenju.

Euleks će nastaviti da pomno nadgleda slučaj, saopšteno je iz te misije.

Ministar unutrašnjih poslova Srbije Ivica Dačić negirao je da na Kosovu deluju pripadnici MUP-a i naveo da su hapšenja ljudi koji žive kod Gnjilana, a rade u Vranju, organizovana kako bi se skrenula pažnja sa sporazuma o regionalnom predstavljanju Prištine.

Dačić je najavio i recipročne mere ako se situacija ne razjasni za 48 sati.

Očevici su agenciji Beta rekli da su uhapšeni Zlatko Denić i Goran Matropazarević iz Pasjana, Nikola Trajković iz Parteša i Dragan Stojković iz Budrige, koji su u policijskoj upravi Gnjilane izmeštenoj u Vranje radili na izdavanju pasoša i vozačkih dozvola.

Uhapšeni su i Mladen Dimitrijević iz Pasjana, zaposlen kao matičar u srpskoj opštini Gnjilane, koja je od 1999. godine izmeštena u obližnje srpsko selo Šilovo, kao i Trajan Denić, vlasnik prodavnice u selu Gornje Kusce.

2024 © - Vesti online