Ponedeljak 27.02.2012.
11:14
A. Ninkov - Vestionline

Srbija u žalosti: Umro Ali Riza

 "Tužno je kad shvatiš da neko tako završi, a znaš da to nije zaslužio"
 

Nije da baš nisam načula za tu famoznu seriju "Kad lišće pada“ i za glavnog junaka Ali Rizu. Možda sam čak nekad u prebacivanju kanala i zastala i pokušala da shvatim o čemu se radi. Ali, ipak turski jezik mi je isuviše težak za slušanje, a likovi su tako "slojeviti" da bih brzo zaključila da nemam pojma o čemu se radi.

I evo, ipak na kraju te serije se informišem: Devojka ulazi u autobus i staje do vozača. Sigurno je da se poznaju jer je vozač pita "Što si tužna?"

Ona kaže: "Ma, gledali smo sinoć seriju i svi smo se rasplakali...“

"Stvarno? A šta je to bilo?", pita vozač sad već zabrinuto.

"Pa, umro je Ali Riza."

"A", seti se sad i vozač, " jel to ona turska serija na Prvoj? Znam, i žena mi je gledala... i ona je plakala, a ja nisam mogao da verujem da zato plače", kroz smeh zaključi i upita: "Da'l je moguće da vi žene plačete zbog serije?"

"Ma, nije zato", odgovara mu ona, "nego zato što je tužno kad shvatiš da neko tako završi, a znaš da to nije zaslužio."

I odjednom me zainteresuje kako je to i zbog čega Ali Riza umro i bi mi žao što možda nikad neću saznati.

Iza sebe čujem i dve komšinice koje se nadovezuju na priču, a jedna od njih kaže: "I moj Mile je plakao ko kiša.."

E, ako je još i Mile plakao, a ja ne znam zašto, onda sam stvarno mnogo propustila.

Čim sam došla na posao potražim bar još neke informacije o toj seriji, jer me toliko držala atmosfera iz autobusa da sam pomislila da jedino ja danas ne tugujem.

Saznam da je Ali Riza još živ i da je reč o slavnom turskom glumcu Halilu Ergunu, koji je sinoć trebalo da poseti Beograd kako bi sa publikom odgledao poslednju epizodu, ali ipak nije došao jer je nedavno bio žrtva pljačke pri povratku kući sa otvaranja novog ekskluzivnog kluba u Istanbulu. Tom prilikom zadobio je povredu kuka, koja ga sprečava da ide na dalja putovanja.

Nisam saznala kako je i zašto umro u seriji, ali verujem da ću do kraja dana to negde čuti. Kažu, da nam večeras stiže nova serija, pravo sa Orijenta na male ekrane. Da li da gledam ili sam još uvek nepripremljena za taj vid večernje zabave?  

2024 © - Vesti online