Ponedeljak 27.02.2012.
01:26 >> 01:26h
Svet

Anonimusi srušili sajtove Granda i Siti Rekordsa

Anonimusi Srbije protiv najvećih muzičkih kompanija
 

Otkako se organizacija Anonimus pojavila u svetu i počela da deluje, bilo je pitanje dana kada će ogranak iste osvanuti i u Srbiji. Anonimni su objavili svoju poruku na Jutjubu za građane Srbije pod nazivom "Anonymous Serbia", a imaju i svoj zvanični web sajt - www.anonymous.rs . Organizacija je napravila i svoju Fejsbuk stranicu, dok na web sajtu postoji i forum na kome se može raspravljati o njihovim aktivnostima.


Kako se navodi na sajtu ove grupe, "Anonymous je online zajednica pojedinaca koja zastupa ideju o slobodnom softveru, slobodnom govoru, slobodnom protoku informacija i ukidanju svakog vida cenzure. Osnovni cilj je podizanje javne svesti o problemima koje cenzura donosi. Anonymous nema lidere i vođe, niti okuplja istomišljenike, već se zalaže za različitost i slobodnu razmenu ideja".


Pošto su nedavno oborili sajtove nekoliko stranaka, SOKOJ-a, Anonymousi su se oglasili i video porukom u kojoj se obraćaju vlastima, ali i tajkunima i bankarima. Sada su oboreni i sajtovi Granda i Siti Rekordsa.

2024 © - Vesti online